12.9 C
Oslo
13/07/20
Hangar.no
Foo: Hans O. Nyborg

FAA: Test av MAX-flyene i luften kan bli mulig i slutten av januar

En representant for det amerikanske luftfartstilsynet FAA sier til avisen Financial Express at det ikke er noen dato klar enda for test av 737 MAX i luften.

Boeing har de siste dagene klargjort et MAX-fly som skal benyttes av FAA og EASA som testfly i luften. I følge FAA kan disse testene tidligst starte i tredje uke av januar, høyst trolig ikke før i siste uke av måneden.

Det betyr at tidsrammen nå er at flyetypen blir testet av FAA mot slutten av januar, deretter går det minst en måneds tid før FAA og EASA kan konkludere med testene. De første MAX-flyene ser dermed ut til å kunne få sin godkjennelse for å fly en gang i mars måned, og en måned senere i april, eller mai i Europa.

Flere og flere flyselskap ser for seg at MAX-flyene ikke kommer i luften igjen før sommeren en gang.

Andre nyheter

American Airlines ber Boeing om hjelp til å finansiere leveranse av 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Vil holde fast på leveransen av første Boeing 777-9

Hans Olav Nyborg

Bestiller to Airbus A321neo til troppetransport

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer