FAA undersøker om Boeing-ansatte er presset til å si at flytypene er sikre

Foto: Boeing

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har varslet flyprodusenten Boeing om at det nå undersøker om ansatte hos produsenten er presset til å lyve rundt sikkerheten rundt flytypene.

FAA advarer Boeing om at produsenten ikke skal ha noen innflytelse på hvordan ansatte med ansvar for kontakten og kommunikasjonen med tilsynet, skal svare for seg rundt spørsmål som gå på sikkerheten til flytypene. Det er spesielt i spørsmål rundt flytypene og problemer med systemer i disse at FAA mener Boeings ansatte ikke er ærlige i sine svar, overfor inspektører fra det statlige organet.

I brevet som avisen The Wall Street Journal har fått kopi av heter det “”Boeing’s company culture appears to hamper members of the [safety oversight] unit from communicating openly with the FAA,”, med andre ord at slik kulturen er hos Boeing i dag hindrer den ansatte å være ærlige og åpne i sin kommunikasjon med myndighetene.

FAA har allerede hatt samtaler med 32 av 1400 ansatte hos Boeing som har ansvar for sikkerheten til flytypene og kommunikasjon med tilsynet.

Flyprodusenten svarer at de vil jobbe med FAA for å bedre disse forholdene.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Boeing 747-8 selges etter 10 år på lager hos Boeing
Neste artikkel(+) Bestiller ytterligere 30 Airbus A321neo