Hangar.no
Foto: American Airlines
Internasjonalt

FAA: Vil tillate amerikanske flyselskap å gjøre det trangere for passasjerene

Det amerikanske FAA, Federal Aviation Administration, har godkjent at amerikanske flyselskap kan fortsette å montere inn flere seter i flykabinen, og gjøre det enda trangere for passasjerene.

Det var på starten av året at rettighetsgruppen FlyersRights utfordret FAA på det de mener vil gå ut over sikkerheten og muligheten for å kunne evakuere fra et fly. Amerikanere som europeer blir stadig større rundt livet, og med mindre plass mellom setene mener gruppen at det blir vanskeligere å komme seg ut ved en nødssituasjon.

FAA har nå avgitt sitt svar og skriver at selv om befolkningens midjemål øker, så ser de ingen grunn til på nåværende tidspunkt å hindre selskap i USA å «putte» passasjerenes seteplass på en diett, altså gjøre det enda trangere enn i dag.

På en lang rekke fly som opereres av selskap i USA er avstanden fra seterygg til seterygg, endret de siste 20 årene fra 35 inches til 28 inces i følge FlyersRights. Setebredden har ikke krypet like mye i denne tidsperioden. På bakgrunn av klagen fra FlyersRights til FAA ble flyprodusenten Boeing med andre bedt av FAA om å gi sine tilsvar.

Boeing leverte et langt og velskrevet svar som forklarte at alle deres fly er i dag sertifisert til at de kan evakueres på 90 sekunder som er kravet fra myndighetene. Det ble også vedlagt en rekke videoer som viser evakueringer av flykabiner på 90 sekunder.

FlyersRights har i en pressemelding skrevet at de finner disse videoene helt utdaterte da de er filmet og produsert for minst 20 år siden, da det gjennomsnittlige amerikaneren var kortere og mindre i volum. Videoen viser også at det ble benyttet næ 90 prosent unge testpersoner under evakueringene heter det.

 

 

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Turkish Airlines tilbyr passasjerer å spise når de selv vil

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn