Hangar.no
Færre reiste med Avinors lufthavner i august sammenlignet med 2018. FOTO: Avinor

Færre reisende i august sammenlignet med i fjor

Trafikktallene til Avinor for august viser en liten nedgang sammenlignet med 2018. Totalt var nedgangen på antall passasjerer på en prosent. Størst var nedgangen på innenriks hvor man i år har sett 2,8 prosent færre passasjerer enn i fjor.

4 953 523 ble det endelige totale trafikktallet for august måned ved alle Avinors flyplasser. Tilsvarende måned i 2018 ga til sammenligning 5 002 746 passasjerer.

På utenriks kan Avinor se tilbake på en oppgang sammenlignet med i fjor. Antall passasjerer går opp fra 2 254 673 til 2 280 917. Dette tilsvarer da 1,2 prosent. Avinor kan riktig nok se tilbake på en nedgang på 5,1 prosent i chartertrafikken.

Når det gjelder antall bevegelser ser man en tydelig trend. I forhold til i fjor er det langt færre bevegelser. Den totale nedgangen i antall bevegelser ved alle Avinors flyplasser ble på 1,9 prosent.

Frakt ser altså ut til å stå igjen som den store vinneren når tallene fra august nå har blitt lagt frem. Hele 22,7 prosent flere flybevegelser knyttet til frakt har blitt registrert i forhold til i fjor.

Andre nyheter

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Hans Olav Nyborg

Israelsk selskap merker etterspørsel etter fraktversjon av 737-800

Hans Olav Nyborg

Wizz Air starter innenriks i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer