Færre reisende i august sammenlignet med i fjor

FOTO: Avinor

Trafikktallene til Avinor for august viser en liten nedgang sammenlignet med 2018. Totalt var nedgangen på antall passasjerer på en prosent. Størst var nedgangen på innenriks hvor man i år har sett 2,8 prosent færre passasjerer enn i fjor.

4 953 523 ble det endelige totale trafikktallet for august måned ved alle Avinors flyplasser. Tilsvarende måned i 2018 ga til sammenligning 5 002 746 passasjerer.

På utenriks kan Avinor se tilbake på en oppgang sammenlignet med i fjor. Antall passasjerer går opp fra 2 254 673 til 2 280 917. Dette tilsvarer da 1,2 prosent. Avinor kan riktig nok se tilbake på en nedgang på 5,1 prosent i chartertrafikken.

Når det gjelder antall bevegelser ser man en tydelig trend. I forhold til i fjor er det langt færre bevegelser. Den totale nedgangen i antall bevegelser ved alle Avinors flyplasser ble på 1,9 prosent.

Frakt ser altså ut til å stå igjen som den store vinneren når tallene fra august nå har blitt lagt frem. Hele 22,7 prosent flere flybevegelser knyttet til frakt har blitt registrert i forhold til i fjor.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS presenterer oppdatert dekor på flyene
Neste artikkelAir France legger inn bud på konkursrammet fransk flyselskap