Hangar.no

Fagforening går etter DAT

Jesper Rungholm, Direktør i DAT (foto: DAT)

Den danske fagforeningen Flyvebranchens Personale Union (FPU) har startet arbeidet med å sjekke det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) i sømmene.
FPU er kritiske til at det danske selskapet flyr innenriks i Danmark uten å ha en gyldig avtale med foreningen.
I følge Dansk TV2 skal DAT ikke ønsket å fortsette en avtale med fagforeningen.
-Vi har hatt samtaler med FPU, men kan ikke se at de kan tilby våres ansatte noe, og de ansatte har heller ikke etterspurt en slik avtale, sier Jesper Rungholm som er direktør i flyselskapet til TV2.
FPU har ikke som formål å gå inn i en konflikt med DAT, men mener at alle flyselskap som opererer på innenriks i Danmark bør være medlem av fagforeningen.

Andre nyheter

Aalborg Lufthavn sier opp fire av ti ansatte

Steffen Sundt

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer