-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: TWITTER

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Enkelte medier verden over har den siste uken skrevet at 2020 er blitt det sikreste året innen luftfarten, og at årsaken til dette skyldes koronapandemien. Dette medfører ikke riktighet hva angår antall liv som er gått med i sivil kommersiell luftfart.

I løpet av 2020 så langt er nær 300 personer omkommet i flyhavari, dermed er fortsatt 2017 året som står seg historisk som det sikreste innen luftfartshistorien.

I 2017 omkom kun 44 personer på verdensbasis, i flyhavari innen kommersielle flyvninger.

2020 startet i januar med at et Boeing 737-800 fra Ukraine International Airlines trolig ble skutt ned under avgang fra en flyplass i Iran. Alle 176 ombord omkom.

I mai i år skjedde den andre store ulykken som drar opp tallene. Et Airbus A320 fra selskapet Pakistan International Airlines, PIA, styrtet i et boligområde i Karachi og alle 97 ombord omkom.

I august i år skled et Boeing 737-800 fra Air India Express av en rullebane i Kaozhikode i India, flyet brakk i to deler og 21 av 190 ombord omkom.

Desember 2020 ble en måned uten ulykker innen sivil kommersiell luftfart som krevde menneskeliv.

Et Airbus A230 fra PIA styrtet i et boligområde. FOTO: TWITTER

Andre nyheter

WestJet 737 MAX fikk tekniske problemer

Redaksjonen

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer