9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fall i resultatene for SAS

SAS opplevde et fall i resultatene før skatt på over en halv milliard svenske kroner i siste kvartal. Resultatet før skatt falt ned til 1,49 milliarder, mens etter skatt endte det på 1,16 milliarder svenske kroner, ned fra 1, 57 milliarder.

Enhetskostnaden til SAS økte den med 2,1 prosent i kvartalet mot samme periode i fjor.

I følge E24 merker selskapet lite til flyskammen som skal ha bredt seg om i Sverige. Sommerens tall for flyvningene i Sverige viser en utflating i forhold til tidligere år, men ingen dramatiske nedganger. Flere andre flyselskap som flyr mye innlands i Sverige har merket dette fenomenet, men forskere tror dette kan skyldes også en rekke andre faktorer.

I følge avisen melder selskapet at det kan bli aktuelt med nye kostnadsgrep.

– Justerer man for streiken så er det flat utvikling i den underliggende enhetskostnaden, men det er ikke nok. En svak svensk og norsk krone, og drivstoffprisene preger vårt resultat. Ytterligere effektivisering er en måte å lage buffer for oss for å håndtere svingningene i eksterne faktorer, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS til E24.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer