-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

Fant sprekkdannelser i fire år gammel Airbus A350

Qatar Airways skal ha sendt en av sine Airbus A350-900 til Shannon i Irland, der flyet etter planen skulle få en egen FIFA World Cup 2022 dekor på flykroppen. Under forberedelse til arbeidet med å male flyet på nytt, ble det oppdaget sprekkdannelser i flyets komposittlag som utgjør selve flyskroget.

Flyselskapet og flyprodusenten Airbus har blitt enig om at Airbus-flyet (A7-ALL) må undersøkes nærmere, og derfor har flyet nå blitt fløyet videre til Toulouse i Frankrike hvor produsenten skal gjennomføre analyser og reparere sprekkdannelsen.

Flyet er litt over fire år gammelt, og skal ha vært involvert i en påkjørsel under en landing på Maldivene i 2018.

Sprekkdannelsene kan tyde på svakheter i komposittmaterialet, noe produsenten ser svært alvorlig på, melder Airlive.

Qatar Airways A350-900 A7-ALLFOTO: Leah O’ Caroll / Flickr.com

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer