Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fant sprekker i Boeing 737-fly også hos Ryanair

Det irske flyselskapet Ryanair er ett av selskapene som nå har funnet sprekkdannelser i Boeing 737 NC-fly i flåten.

I en pressemelding skriver selskapet at det er funnet sprekker i et mindre antall av Boeing 737-800 av eldre årgang. Teknikere fra Boeing har fått oppdraget med å reparere sprekkene heter det.

Det var i september at det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration beordret operatører av Boeings 737-NG-serie å sjekke flyene for sprekkdannelser der flyets vinger er montert til flykroppen.

Ryanair skriver at selskapet har utført inspeksjon på rundt 70 av sine fly som er av eldre type, og funnet sprekker i et lite antall av disse. Selskapet har over 450 slike fly i flåten.

Av de totalt 6800 Boeing 737 NG-flyene som er i drift verden over melder Boeing at det er funnet slike sprekker i rundt 5 prosent av flyene. 1.100 fly er så langt blitt inspisert på verdensbasis.

LES OGSÅ: FUNN AV SPREKKER I 55 FLY INNEN 737NG SERIEN

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer