Foto: Hans O. Nyborg

Eierne av Moss lufthavn Rygge begynner å miste troen på at flyplassen vil la seg åpne igjen, spesielt etter at krisen innen luftfarten blomstret opp i forbindelse med koronapandemien. Jotunfjell Partners som eier flyplassen har hatt møter med kommunen om regulering av terminalbygget til annet bruk.

En av mulighetene har vært å innføre handel, som et kjøpesenter, men dette har kommunen avslått og sier det er klart politisk flertall for ikke å ha et kjøpesenter ved flyplassen.

I følge Moss Avis var sonderingsmøtet et ledd i å finne ut hva terminalen på Moss Lufthavn kan benyttes til, dersom planene om flyplass skrotes helt.

Østfold fylkeskommune har fra før gitt klart uttrykk for at det ikke er ønskelig med handelsnæring på området ved flyplassen.

I følge avisen vil Jotunfjell Partners vurdere å selge flyplassen, dersom det er en aktuell kjøper. En aktuell kandidat kan være selskapet Rygge Airport, som fortsatt ikke har gitt opp håpet om å få innpass på flyplassen og drifte denne på nytt.

Jotunfjell Partners sier til Moss Avis at det kan fort ta inntil fem år før det kan bli aktuelt å snakke om en åpning av flyplassen igjen. Dette henger sammen med luftfarten trenger minst to til tre år på å hente seg inn igjen, for deretter å vurdere oppstart av ruter til Rygge om det blir aktuelt.

ANNONSE
Forrige artikkelAir New Zealand setter Boeing 777 på bakken – utsetter leveranse av nye Airbus-fly
Neste artikkelMistenker flyselskap for å ha tuklet med taleregistrator i Airbus-fly