3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Får ikke bruke Moss lufthavn som kjøpesenter – Vurderer å selge flyplassen

Eierne av Moss lufthavn Rygge begynner å miste troen på at flyplassen vil la seg åpne igjen, spesielt etter at krisen innen luftfarten blomstret opp i forbindelse med koronapandemien. Jotunfjell Partners som eier flyplassen har hatt møter med kommunen om regulering av terminalbygget til annet bruk.

En av mulighetene har vært å innføre handel, som et kjøpesenter, men dette har kommunen avslått og sier det er klart politisk flertall for ikke å ha et kjøpesenter ved flyplassen.

I følge Moss Avis var sonderingsmøtet et ledd i å finne ut hva terminalen på Moss Lufthavn kan benyttes til, dersom planene om flyplass skrotes helt.

Østfold fylkeskommune har fra før gitt klart uttrykk for at det ikke er ønskelig med handelsnæring på området ved flyplassen.

I følge avisen vil Jotunfjell Partners vurdere å selge flyplassen, dersom det er en aktuell kjøper. En aktuell kandidat kan være selskapet Rygge Airport, som fortsatt ikke har gitt opp håpet om å få innpass på flyplassen og drifte denne på nytt.

Jotunfjell Partners sier til Moss Avis at det kan fort ta inntil fem år før det kan bli aktuelt å snakke om en åpning av flyplassen igjen. Dette henger sammen med luftfarten trenger minst to til tre år på å hente seg inn igjen, for deretter å vurdere oppstart av ruter til Rygge om det blir aktuelt.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer