-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Eneste fly som er levert i bruktmarkedet - HiFly Foto: Hans O. Nyborg

Får ikke lande A380 med medisinsk utstyr i Lisboa

Det portugisiske selskapet HiFly har på nytt fått avslag for å fly sin eneste Airbus A380 til flyplassen i Lisboa. ANA Aeroportos de Portugal, som drifter flyplassen har avvist søknaden, selv om det er snakk om å hente medisinsk utstyr i Kina.

Årsaken er at driftsselskapet mener flyplassen langt fra er tilrettelagt for å kunne håndtere et spå stort fly. I følge Simple Flying har HiFly siden 2018 forsøkt flere ganger å få en tillatelse til å operere sitt a380 til og fra Lisboa, men har fått nei hver gang.

Problemet for HiFly er at i utgangspunktet er det ingen godkjente flyplasser i Portugal som kan ta i mot kjempeflyet, men selskapet har kunnet lande kjempeflyet på flyplassen i Beja, rundt 14 mil fra Lisboa.

HiFly ønsker å frakte medisinsk utstyr fra Kina til Portugal, og viser til at kinesiske myndigheter har nå begrenset antallet utenlandske flyvninger til mak 10 de neste 12 månedene, noe som gjør at med et A380 får en med seg mer enn om en sender mindre fraktfly bort.

På grunn av at produksjonen av A380 stanser opp, har selskapet som drifter flyplassen i Lisboa kansellert sine planer for å bygge om flyplassen til å kunne ta i mot kjempeflyene. Dette ettersom markedet for flytypen er i ferd med å bli borte.

Det er i dag 140 flyplasser verden ovr, av totalt i overkant av 10.000 som kan ta i mot Airbus A380. tar en med alle flyplasser som er godkjent også for å kunne ta i mot A380 med medisinske nødstilfeller, eller ved tekniske problemer er antallet 400 totalt. 400 av 10.000 flyplasser gir ikke HiFly et stor marked for å kunne fly sitt kjempefly til.

Andre nyheter

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer