Fastlimte aksjonister ga stans på to tyske flyplasser

Det ble midlertidig stans i all flytrafikk ved flyplassene i Hamburg og Düsseldorf torsdag etter at klimademonstranter tok seg inn på området.

En talsperson for myndighetene sa at all flytrafikk ble stanset ved 6-tida som følge av at ni personer uautorisert hadde tatt seg inn på et område på flyplassen i Hamburg.

Åtte av dem skal ha limt seg fast til bakken. Flyplassen har opplyst at omtrent 12 flyginger er innstilt, og at hendelsen kan gi flere forsinkelser. Det var ved 9-tida uklart når trafikken er tilbake igjen til normalt.

Flytrafikken ved Düsseldorf hadde ved 9-tida delvis kommet i gang igjen etter en lignende situasjon. Hendelsene skjer på starten av den mest hektiske ferietiden i Tyskland.

– Sju personer tok seg inn på det indre området av flyplassen og limte seg fast til rullebanen. Tre av dem var lett å få løs, mens de fire andre er i ferd med å bli fjernet, sier en talsperson for det regionale politiet.

Aksjonsgruppa The Letzte Generation (Den siste generasjon) har postet videoer på Twitter og sagt de står bak aksjonen. Gruppa har i senere tid jevnlig gått til lignende aksjoner.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelSAS om forlenget evakueringsavtale: – Har en spesiell plass i hjertene våre
Neste artikkelMåtte rykke ut til Oslo lufthavn og ta seg av to passasjerer i fly som landet