Februar-tall som i 2008

Foto: Hans O. Nyborg

Norwegians trafikktall for februar viser at antall passasjerer har holdt seg stabilt inn i årets andre måned. 640 000 fløy med selskapet, og fyllingsgraden var over 81 prosent. Det er omtrendt samme antallet passasjerer selskapet hadde tilbake i februar 2008.

Norwegian melder at selskapet februar nådde billettsalget det høyeste nivået siden pandemiens utbrudd i mars 2020.

I februar fjernet Norge og mange europeiske land innreiseregler og andre tiltak og restriksjoner forbundet med pandemien.

– Februar er vanligvis en måned med lavere reiseaktivitet, men likevel holder antall reisende seg stabilt fra januar. Vi er spesielt fornøyde med at flyene våre har et belegg på over 81 prosent. Da samfunnet ble gjenåpnet, merket vi umiddelbart økt etterspørsel etter flyreiser. Vi vil ha et omfattende sommerprogram i år for å møte etterspørselen fra de mange som vil ut og reise, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 643 089 passasjerer i februar, mot 61 374 i februar i 2021. Fyllingsgraden var på 81,3 prosent. Kapasiteten (ASK) var 1 089 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 885 millioner setekilometer. I februar hadde Norwegian i gjennomsnitt 44 fly i drift, og 99,8 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten var på 87,8 prosent.

I sommerprogrammet er det planlagt for 280 ruter til 38 destinasjoner, og Norwegian vil ha omkring 70 fly i drift. Selskapet har sett en veldig god utvikling i bookingtallene den siste perioden, og følger nå tett med på situasjonen i Europa, uroen i finansmarkedene og oljeprisutviklingen.

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller 29 Airbus A330 i fraktutgave
Neste artikkelKonfiskerte fly fra russisk selskap i Istanbul