13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

FedEx starter opp eget fraktfly på Gardermoen

Fraktselskapet FedEx ankom Gardermoen med sitt første fraktfly fredag kveld. Selskapet blir det femte faste fraktselskapet som starter daglig fraktrute til og fra Oslo Lufthavn.

FedEx har i mange år drevet frakttjenester ved landets hovedflyplass, men da ved hjelp av landbasert transport og ledig kapasitet hos flyselskap som SAS, nå skal produktet forbedres ved at frakten kommer tidligere til Norge og kundene får denne en dag før de normalt har mottatt denne fram til nå.

Selskapet har derfor etablert en base med en Boeing 757-200F som skal fly daglig fra 26. mars i år.

Fredag kveld ankom det første Boeing 757 som skal benyttes til opplæring  for mannskap til Roadfeeders som er bakkeagent for FedEx, og som fram til nå ikke har hatt stor erfaring med lasting og lossing av fraktfly ved Gardermoen.

Flyet har sin faste base på Paris Charles de Gaulle og flyr via Amsterdam Schiphol før det ankommer Oslo Gardermoen.

Andre nyheter

Thai Cargo startet opp i Amsterdam

Hans Olav Nyborg

Russisk forsvar skal bruke sivile AN-124

Hans Olav Nyborg

FedEx øker i Nord-Europa

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer