Fem flyhendelser på rullebaner i India på tre dager bekymrer myndighetene

Foto: Twitter

Indiske myndigheter skal nå vurdere sikkerheten og tiltak mot luftfarten i landet. I løpet av de siste tre dagene har fem fly sklidd av rullebaner på landets flyplasser.

Senest var et Dash 8 Q400 fly fra selskapet SpiceJet som søndag kjørte utenfor rullebanen under landing i Surat. Pilotene på dette flyet er suspendert fra sine stillinger da det ble oppdaget at de glemte å bremse opp flyet etter landing. Dårlig vær og nesten null sikt overrasket pilotene som dermed glemte å bremse opp.

Flyet havnet 280 meter utenfor enden av rullebanen.

Et Boeing 737-800 fra samme selskap skled av rullebanen i Mumbai mandag, da pilotene ikke klarte å stanse opp på en vår rullebane.

Søndag 30. juni havnet også et Air India Express-fly av typen Boeing 737-800 utenfor rullebanen på flyplassen Mangalore i India.

Et Boeing 737-800 fra SpiceJet skled av rullebanen på flyplassen i Kolkata i India. Flyet skal ha ødelagt flere rullebanelys og langs en taksebane, før pilotene klarte å få flyet inn på rullebanen igjen. Hendelsen fant sted 2. juli.

Til alt hell ble ingen skadet i noen av hendelsene.

Et Boeing 737-800 fly fikk skader på halepartiet etter at dette slo ned i rullebanen under landing på flyplassen Kozhikode mandag. Ingen kom til skade og flyet var reparert etter seks timer på bakken melder lokale medier.

Nå skal det vurderes om opplæring, oppfølging og trening av piloter er gode nok i flere av flyselskapene i India melder ITC.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing-ansatte forfalsket ferdigattest om drivstofflekasje i nylevert 787
Neste artikkelKommentar: Velger å skamme seg, fremfor å betale CO2-kvota