12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: BEA

Ferdskriver fra ulykkesfly viser likheter med Lion Air-ulykken

Den franske havarikommisjonen BEA i Paris har begynt å gjennomgå ferdskriveren fra Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-flyet som styrtet søndag 10. mars i år.

I følge flere kilder som har sitert en ansatt i BEA skal data fra ferdskrivere ha store likheter med hendelsesforløpet fra ulykken med et Boeing 737 MAX 8 fly i Indonesia i oktober 2018.

BEA jobber nå sammen med det amerikanske NTSB og havarikommisjonen i Etiopia for å få klarlagt hva som skjedde i 737 MAX 8 flyet før det styrtet. Samferdselsministeren i Etiopia kunne søndag kveld fortelle på en nasjonal TV-kanal at data fra begge ulykkene sammenlignes nå, og så langt er det store likheter.

Alle parter som er involvert i ulykken har satt fokus på å jobbe døgnet rundt for å finne ut hva som skjedde. Samferdselsministeren gikk så langt at det ble lovet en havarirapport med årsaken ville bli klar innen fire uker fra i dag.

Både flyprodusenten Boeing og flyselskap som opererer Boeing 737 MAX 8 håper nå på en rask avklaring i forhold til hva som er årsaken til ulykken.

Havarirapporten etter Lion Air-ulykken i oktober 2018 er ikke kommet i en endelig versjon, fortsatt gjenstår en lang rekke svar som må på plass sier NTSB i en kommentar til flere medier.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer