-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FHI ber reisende være på vakt – koronasmitte på 23 fly ved norske flyplasser siste 14 dagene

FHI har oppdatert sine lister over flyavganger som det har blitt registrert koronasmitte på, de siste 14 dagene. Det er fly som har ankommet Norge, eller fløyet innlands.

I følge oversikten over avgangene der det har vært personer med koronasmitte, er det fire avganger med Norwegian mellom Antalya i Tyrkia og Oslo i tidsrommet 19. august til 29. august hvor det er registrert smitte ombord, i tillegg en rekke avganger for både SAS og Norwegian mellom Oslo og Bergen og Berge til Oslo.

Det er også flyavganger mellom Amsterdam, København, Malaga, Gdansk, Frankfurt og Helsinki til Oslo som er registrert. Ved siden av avganger med Norwegian og SAS er det også avganger fra KLM, Lufthansa, Wizzair og Emirates.

Emirates er ett av de flyselskapene som selv sier de både tester alle passasjerer, og ber alle ta med en helsetest før avgang, men på flyet som ankom fra Dubai til Oslo 28. august var det med person ombord som hadde koronasmitten.

FHI oppfordre alle reisende som har vært ombord i disse flyene , og har symptomer om å ta kontakt helsepersonell.

Oversikten over flyavganger finner du her på FHI.no.

Saken ble først omtalt i VG.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer