1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Det nasjonale flyselskapet i Pakistan, PIA – Pakistan International Airlines skal ha fått beslaglagt en av sine Boeing 777, like før avgang fra flyplassen i Kuala Lumper i Malaysia fredag morgen. Flyet, AP-BMH eies av leasingselskapet AerCap, som har bedt retten i Malaysia om å utstede et forbud mot at selskapet får fly hjem maskinen, inntil det er betalt leie for flyet.

I følge den pakistanske avisen Daily Times, skylder flyselskapet store beløp i leie for 777-200 flyet.

Mannskapet var akkurat i ferd med å skulle forlate terminalen, da tårnet ga beskjed om at de pilotene måtte vent litt. Deretter skal politi og jurister ha kommet ombord og gitt beskjed om at alle måtte forlate flyet.

I følge flyradartjenesten Flightradar24.com er flyvningen hjem til Pakistan med rute PK895 nå i formiddag kansellert. Flyet er satt i arrest og selskapet må i følge myndighetene i Malaysia betale leiene for det, før de får ta av igjen fra flyplassen.

Avisen i hjemlandet skriver at selskapet skal ha vørt veldig klar over at de skyldte store beløp i leie for flyet, men til tross for dette skal de ha tatt sjansen på å fly dette over til et annet land.

Andre saker

Air Canada dekorerer Airbus-fly i retro-look

Redaksjonen

Air Namibia konkurs – Alle fly satt på bakken

Redaksjonen

Thai Airways: Har besluttet at alle A380, A330 og Boeing 747 er ute av flåten for godt

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer