Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Foto: Hans Olav Nyborg

Det nasjonale flyselskapet i Pakistan, PIA – Pakistan International Airlines skal ha fått beslaglagt en av sine Boeing 777, like før avgang fra flyplassen i Kuala Lumper i Malaysia fredag morgen. Flyet, AP-BMH eies av leasingselskapet AerCap, som har bedt retten i Malaysia om å utstede et forbud mot at selskapet får fly hjem maskinen, inntil det er betalt leie for flyet.

I følge den pakistanske avisen Daily Times, skylder flyselskapet store beløp i leie for 777-200 flyet.

Mannskapet var akkurat i ferd med å skulle forlate terminalen, da tårnet ga beskjed om at de pilotene måtte vent litt. Deretter skal politi og jurister ha kommet ombord og gitt beskjed om at alle måtte forlate flyet.

I følge flyradartjenesten Flightradar24.com er flyvningen hjem til Pakistan med rute PK895 nå i formiddag kansellert. Flyet er satt i arrest og selskapet må i følge myndighetene i Malaysia betale leiene for det, før de får ta av igjen fra flyplassen.

Avisen i hjemlandet skriver at selskapet skal ha vørt veldig klar over at de skyldte store beløp i leie for flyet, men til tross for dette skal de ha tatt sjansen på å fly dette over til et annet land.

ANNONSE
Forrige artikkelVurderer krisehjelp til Norwegian
Neste artikkelHer har bilisten rotet seg inn på taksebanen