Passasjerene ombord i et Dash 8-400 fly fra selskapet QantasLink, begynte å sende hjem meldinger om at det kunne være slutten. Pilotene som fløy maskinen på rute QF2008 mellom Sydney og Tamworth fikk problemer med flyets hydraulikksystem, da det oppstod lekkasje under flyturen.

Passasjerene fikk beskjed om å innta nødstilling i setene og beskjed fra mannskapet at flyet kunne ende opp utenfor rullebanen når det skulle lande.

I følge Australia Aviation News skal det meste av hydraulikkvæsken ha lekket ut før flyet nådde rullebanen tilbake i Sydney.

Flyet var allerede under innflyvning til Tamworth og lå på 5000 fot da pilotene bestemte seg for å returnere til Sydney. I følge flyselskapet er det dårlig med muligheter for reparasjon på destinasjonen, så det ble bestemt at flyet skulle tilbake til utgangspunktet.

I følge en talsmann for Qantas skal det aldri ha vært noe fare på ferde og det var heller ikke noen tvil om at flyet ville lande som normalt på rullebanen til tross for at pilotene hadde gitt en litt annen vri på dette under flyturen.

Flyet landet uten problemer og ingen ble skadet.

Flere passasjerer har tatt til sterk kritikk i sosiale medier etter hendelsen og mener det ble gitt ett dyster bilde under flyturen, i forhold til hva flyselskapet sier i etterkant som uttalelse til mediene.

ANNONSE
Forrige artikkelKansellerer 180 flyvninger
Neste artikkelBoeing tilbyr kompensasjon for 777X