Foto: Pilotforbundet/Facebook

Tirsdag møtte oppsagte piloter i SAS foran Stortinget for å demonstrere mot sin tidligere arbeidsgiver.

Demonstrasjonene kommer som følger av at flyselskapet SAS har valgt å si opp permitterte ansatte. For mens flyselskapet deles opp i flere selskap, hadde de permitterte pilotene fått lovnad om at jobbene de hadde i SAS ville vente på dem etter at pandemien var over.

Nå har flyselskapet valgt å gå tilbake på dette mener de tidligere ansatte og fagforeningene.

Under demonstrasjonen foran Stortinget valgte en rekke politikere å møte opp på dagens demonstrasjon. Erling Sande (Sp), Tuva Moflag (Ap), Mimir Kristjansson (R), Kirsti Bergstø (SV), Grunde Almeland (V) og Dagfinn Olsen (FrP) møtte opp, og viste sin støtte til de tidligere SAS-pilotene melder Parat på sine nettsider.

– Det som nå skjer i SAS er et grelt eksempel på hva fellesskapets penger kan brukes til hvis man gir flyselskaper fritt spillerom. Han mener de ble brukt til å kvitte seg med sine egne ansatte, og la til at Pilotforbundet ønsker at Norge får på plass en lovgivning som tar vare på norske arbeidsplasser i luftfarten, sa Leder i Pilotforbundet, Oddbjørn Holsether, som var en av appellantene under demonstrasjonen.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no