Foto: Finnair

Det siste året har turiststrømmen til Tromsø økt betydelig, og nå kan Finnair rapportere om at det ikke har vært noe problem å fylle de to ukentlige flyvningene, som startet opp 2. desember i fjor.

– Tallene viser at flyvningene har blitt godt mottatt av våre kunder og det forteller oss at arktisk natur appellerer bredt internasjonalt, spesielt i forbindelse med julehøytiden, forklarer Finnairs Europa-sjef Robert Lönnblad. 

Finnair tilbyr flyvninger til både Tromsø og Rovaniemi fra flere destinasjoner i sitt europeiske og asiatiske nettverk.  

Lönnblad peker på at de reisende ønsker å oppleve mer når de først tar turen til polarsirkelen og at dette er noe av bakgrunnen for at direkteflyvningene mellom byene ble startet opp. 

Han mener de to byene har særegne kvaliteter.  

– Der Rovaniemi tiltrekker mange turister som julenissens offisielle landsby, har Tromsø spektakulær natur med nærhet til havet. Denne kombinasjonen er attraktiv for mange turister og styrker den totale reiseopplevelsen. 

Forbindelsene opereres som tag-flyvninger, som vil si at passasjerer kan hoppe på eller av på de ulike destinasjonene: Helsinki-Rovaniemi-Tromsø og Tromsø-Rovaniemi-Helsinki.  

Reisetiden mellom Tromsø og Rovaniemi er 1,5 time, og flyvningene går frem til 30. mars.

Ruten flys med ATR-fly og opereres av NORRA.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor velger Netcompany som strategisk digitaliseringspartner
Neste artikkelYak-42 skled av rullebane i Russland