Finnair-aksjer kan bli solgt

Foto: Hans Olav Nyborg

Finske myndigheter melder at de er klare for å selge deler av sitt eierskap i Finnair.

Den finske statsministeren, Jyrki Katainen, sier i en kommentar til den finske TV-stasjonen at tiden er inne for et salg av deler av det den finske staten eier i det nasjonale flyselskapet.

-Det er ikke naturlig for staten å selge seg helt ut, men at vi vil redusere en del av det vi eier er på høy tid nå, la Katainen til.

Nye samarbeidspartnere

Finnair er i samtaler med en europeisk aktør om et svært nært samarbeide på europeiske ruter, samtidig som selskapet skal kutte enorme kostnader og investere i flere lønnsomme ruter i Asia.

Totalt håper det finske flyselskapet å kunne kutte kostnadene med 80 millioner euro i inneværende år, som del av en plan på å kutte bort 140 millioner euro i utgifter innen 2014.

Ett av tiltakene ved å hente inn en ny europeisk partner er å styrke og ekspandere selskapets operasjoner i den nordiske regionen.

På spørsmål om hvilken samarbeidsparter det er snakk om, ønsket ikke selskapets talsmann å svare på dette, men ga en kort kommentar om at det ikke er snakk om Norwegian, SAS eller Flybe.

Store økonomiske tap

Finnair hadde i fjerde kvartal i 2011 et tap på 31.6 millioner euro, noe som er langt over det spådommene lå til rette for ved starten av året.

Staten har en eierandel på 55.8 prosent i selskapet og håper å kunne starte salget av en større andel av denne potten i løpet av neste år.

FOTO: HANS O. NYBORG

 

ANNONSE
Forrige artikkeleasyJet øker til Island
Neste artikkelJet Time overtar Cimber-fly