16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Finnair-aksjer kan bli solgt

Finske myndigheter melder at de er klare for å selge deler av sitt eierskap i Finnair.

Den finske statsministeren, Jyrki Katainen, sier i en kommentar til den finske TV-stasjonen at tiden er inne for et salg av deler av det den finske staten eier i det nasjonale flyselskapet.

-Det er ikke naturlig for staten å selge seg helt ut, men at vi vil redusere en del av det vi eier er på høy tid nå, la Katainen til.

Nye samarbeidspartnere

Finnair er i samtaler med en europeisk aktør om et svært nært samarbeide på europeiske ruter, samtidig som selskapet skal kutte enorme kostnader og investere i flere lønnsomme ruter i Asia.

Totalt håper det finske flyselskapet å kunne kutte kostnadene med 80 millioner euro i inneværende år, som del av en plan på å kutte bort 140 millioner euro i utgifter innen 2014.

Ett av tiltakene ved å hente inn en ny europeisk partner er å styrke og ekspandere selskapets operasjoner i den nordiske regionen.

På spørsmål om hvilken samarbeidsparter det er snakk om, ønsket ikke selskapets talsmann å svare på dette, men ga en kort kommentar om at det ikke er snakk om Norwegian, SAS eller Flybe.

Store økonomiske tap

Finnair hadde i fjerde kvartal i 2011 et tap på 31.6 millioner euro, noe som er langt over det spådommene lå til rette for ved starten av året.

Staten har en eierandel på 55.8 prosent i selskapet og håper å kunne starte salget av en større andel av denne potten i løpet av neste år.

FOTO: HANS O. NYBORG

 

Andre nyheter

Finnairs enorme refusjoner: -ca 100 millioner euro gjenstår

Nikolai Sogn

Finnair kutter 280 stillinger

Hans Olav Nyborg

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer