Hangar.no

Finnair bygger om to Airbus A330 til å ta med mer frakt

Det finske flyselskapet Finnair velger å bygge om to Airbus A330-fly til også å kunne ta med frakt i hovedkabinen på flyene. I følge selskapet er det ved å fjerne samtlige seter i økonomiklasse at flyene kan ta med seg nødvendig frakt som består av medisinsk utstyr og smittevernsutstyr.

I løpet av to dager har selskapets ansatte på teknisk base i Helsingfors fjernet seter fra kabinene og montert inn skinner for å kunne feste frakt til gulvet.

Finnair skriver i en pressemelding at presset etter å få mer fraktkapasitet verden over er stort, og derfor tilbyr nå selskapet å kunne fly frakt med disse to Airbus-flyene. Når etterspørsel etter flyreiser øker vil flyene bli endret til å kunne igjen ta med passasjerer i denne delen av kabinen heter det.

I dag flyr selskapet over 50 enveis fraktflyvninger i uken.

Andre nyheter

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

DAT setter inn «VIP Flyet» MD83 i anledning jul

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer