Foto: Hans Olav Nyborg

Flere ansattes fagforeninger i Finland har varslet en politisk streik mot den finske regjeringen, som finner sted 1.–2. februar 2024. Den politiske streiken vil ha en betydelig innvirkning på Helsingfors lufthavns operasjoner og på Finnairs flyoperasjoner, og følgelig forventer Finnair å kansellere cirka 550 flyvninger mellom 1.–2. februar 2024.

Finnair har omtrent 280 flyvninger per dag i sitt normale trafikkprogram, så de aller fleste flyvninger vil bli kansellert. Finnair har som mål å operere en håndfull flyvninger under streiken og vil kommunisere direkte til de kundene som har bestilling på flyvninger som skal flys.

Finnair vil implementere flykanselleringer i systemene sine én flyvning om gangen, fra og med tirsdag morgen 30. januar, med kunder som tilbys alternative ruter. Kunder på langdistanseflyvninger med videreforbindelser fra Helsinki 1.–2. februar vil bli rutet direkte til sine destinasjoner, da det ikke er forbindelser fra Helsinki under streiken.

Under streiken kan bakketjenester, som bagasjelasting og flyservice (f.eks. mat- og drikketilbud), bli påvirket, og flyvningene som opererer på disse dagene kan bli forsinket.

-Vi har allerede gitt kundene muligheten til å endre reisedatoene sine på Finnair-flyvninger. Fra 30. januar og utover begynner vi å omdirigere kunder, og bruker også andre flyselskapers flyvninger, sier Jari Paajanen , visepresident, Finnair Operations Control Center.

På grunn av det store antallet kansellerte flyreiser og kunder, tar behandlingen av kanselleringene og omdirigering av kunder omtrent to dager.

– Vi skal gjøre vårt aller beste for å tilby et passende flyalternativ til flest mulig kunder, men antallet alternative flyreiser er begrenset, sier Paajanen. Vi ber kundene vennligst vente på omdirigeringen fra oss, siden vårt kundeserviceteam er travlere enn vanlig og køtidene kan være lange.

– Det er uheldig at den politiske streiken vil påvirke så mange kunders reiser. Vi vil jobbe i tett samarbeid med våre partnere for å sikre at våre flyoperasjoner etter streiken igjen kan starte så smidig som mulig, sier Jari Paajanen.

ANNONSE
Forrige artikkelNTSB advarer mot å la små barn sitter på fanget under flyturen
Neste artikkelSAS vant storkontrakt med spesialhelsetjenesten