10.9 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Finnair kåret til mest sikkert flyselskap

Det finske flyselskapet Finnair er av JACDEC – Jet Airlines Cras Data Evaluation Center, et lite tysk selskap som siden 1989 har samlet statistikk om verdens flyselskap når det gjelder sikkerhet.

Selskapet har kåret Finnair til det sikreste i Europa og nest sikrest på verdensbasis. På toppen over de mest sikre selskapene i Verden troner All Nippon Airways fra Japan.

Indeksfaktoren som JACDEC følger tar høyde for antall passasjerer fraktet av et selskap gjennom de siste 30 årene, samt distanse fløyet totalt.

Til tross for at Finnair er et relativt lite flyselskap på verdensbasis har det med sin statistikk klatret helt opp i europeisk sammenheng.

Indeksen ser også på antall fly som er mistet i ulykker og hvor alvorlig flysikkerhet blir fulgt opp i selskapet.

Finnairs forrige alvorlige flyulykke skjedde i 1963.

Det er flere selskap som ikke har hatt ulykker i det hele tatt, men som har havnet under Finnair på den europeiske listen, som Air Berlin og easyJet med en 9 og 19 plass. Disse selskapene har for kort historikk til å gå sirende ut heter det i en pressemelding.

Listen over de sikreste flyselskap på verdensbasis er som følger:

1. All Nippon

2. Finnair

3. Cathay Pacific

4. Etihad Airways

5. Hainan Airlines

6. JetBlue Airways

7. Emirates

8. Virgin Blue

9. Air Berlin

10. Air NewZealand.

Foto: Hangar.no

 

Andre nyheter

Finnairs enorme refusjoner: -ca 100 millioner euro gjenstår

Nikolai Sogn

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer