I samarbeid med Widerøe, starter Finnair i juni opp en ny direkterute mellom Avinor Trondheim lufthavn og Helsinki, med fem ukentlige avganger. Samtidig øker også selskapet antallet flygninger mellom den finske hovedstaden og Tromsø lufthavn.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne lansere den nye ruten, og vi har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse i markedet. Ruten vil kunne kombineres fint med Finnairs trafikk til og fra Asia, og vi forventer at det vil gi positive ringvirkninger for næringslivet og reiselivet i vår region, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen ved Trondheim lufthavn.

Visit Trondheim gleder seg også stort over nyheten.

– Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsinki og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Det betyr mye for besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringen, sier Tanja Holmen, Reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Vinterturismen øker 


I juni øker også Finnair frekvensen mellom Tromsø og Helsinki fra en ukentlig avgang til tre ukentlige avganger. Denne ruten flys av Widerøes nye Embraer E190-E2-maskin.

– Vinterturismen øker for hvert år, og vi ser at flere og flere turister fra Asia ønsker å besøke oss for naturopplevelser i verdensklasse, sier lufthavndirektør Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn.

– At Finnair sammen med Widerøe øker frekvensen mellom Tromsø og Helsinki er et tegn på at etterspørselen er stor, og vi er helt sikre på at dette vil bidra til økt verdiskaping i Nord-Norge.

Ruten mellom Trondheim og Helsinki vil bli flydd av Finnairs rutepartner Widerøe med en Dash 8 Q400.

ANNONSE
Forrige artikkelBjørn Kise slutter som styreleder i Norwegian
Neste artikkelAirbus sikrer seg ny kontrakt for salg av flere Airbus A350