Hangar.no
Velkommen til Finnairs nye IFE - Foto: Hangar.no
Finland

Finnair: Revlosjunerer flybransjen med eget IFE-system

Finnair har valgt å gå en helt annen vei enn sine konkurrenter når det gjelder å velge seg ut IFE-system (Underholdningssystem) til flåten med Airbus A350 fly.

Mens de fleste flyselskap velger å kjøpe systemer rett fra butikkhyllene og få dette fargelagt i sitt selskaps fager, går Finnair til det drastiske skrittet å finne opp hjulet på nytt.

Flyselskapet har ansatt egne utviklere som bruker all sin tid på oppdatering og oppgradering av underholdningssystem som har fått navnet Nordic Sky.

-Vi har valgt å utvikle systemet selv for å ha full kontroll over mulighetene og tilvalgene slik vi ønsker det. Kjøper vi rett fra hylla så er vi låst til systemer med muligheter som er begrenset Vi ønsker å kunne tilby noe mer til våre passasjerer og og kunne oppdatere innholdet fortløpende sier kommersiell direktør for E-commerce i Finnair, Jouni Oksanen til Hangar.no.

Finnair har utviklet sitt eget IFE-system med hjelp av Panasonic-skjermer - Foto: Hangar.no
Finnair har utviklet sitt eget IFE-system med hjelp av Panasonic-skjermer – Foto: Hangar.no

Vi treffer Oksanen i Finnairs Premuim lounge på flyplassen i Helsinki.

-I dag har jeg ti mann som sitter å koder, tester og laster over systemet til flyet som nå er levert. Vi har utviklet et system som skal gi den reisende en god følgesvenn på turen. Ikke bare ved at den følger reisen din på en tidslinje, men du skal ha muligheter du ikke har tenkt over når du bruker systemet, legger han til.

Nordic Sky-systemet skal selvsagt tilby tv-serier, filmer og mye musikk, men det er også et hav av andre muligheter som nå åpner seg.

-Vi jobber med å kunne tilby våre passasjerer å handle inn matvarer via systemet under flyturen, for deretter å plukke med seg posene med matvarene fra butikken som er åpent 24 timer i døgnet på Helsinki flyplass. Vi jobber også med å kunne tilby alt fra kjøp av klær, taxfree, ja til og med en bil om det skulle være et behov. Vi ser mange muligheter som vil komme i årene fremover nå legger Oksanen til.

Nordic Sky-systemet er selvsagt også tilpasset de mange språkene som trengs på selskapets destinasjoner i Europa, USA og ikke minst i Asia. Her er det lagt til rette at språket til passasjeren skal være tilgjengelig på skjermen.

Velkommen til Finnairs nye IFE - Foto: Hangar.no
Velkommen til Finnairs nye IFE – Foto: Hangar.no

-Ved siden av språk og et ryddig oppsett på skjermene har vi også lagt til en tidslinje for lysregulering av skjermene. Det betyr at under flyturen vil skjermene tilpasse seg tidspunktene flyet passerer, så er det natt utenfor vil det være natt på skjermene slik at det ikke lyser opp en hel haug med lyse skjermer som forstyrrer folk som vil sove, forteller Oksanen.

Systemet tilbyr selvsagt også Internett over Wi-Fi. I Businessklasse er dette inkludert i prisen og koden for aksess står på skjermen når passasjeren setter seg i sitt sete.

I økonomiklasse er prisen 15 euro for hele flyturen eller 5 euro per time.

Skjermene som er benyttet i setene på A350 er levert av Panasonic. I Businessklasse er det 16 tommer på skjermene, mens det er 11 tommer for de som sitter i økonomiklasse.

Økonomiklasse - A350 Finnair - Foto: Hangar.no
Økonomiklasse – A350 Finnair – Foto: Hangar.no

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Finnair satser videre på Asia til neste sommer

Danske DAT kjøper Nordic Regional Airlines fra Finnair

Finland og Russland utvider antall flyvninger mellom landene