Finnair og flyselskapet Qatar Airways har inngått en avtale om å etablere et langsiktig strategisk samarbeid mellom Helsinki, Stockholm, København og Doha. Finnair og Qatar Airways jobber også med å se på ruter også mellom en annen europeisk destinasjon og Doha.

Disse rutene vil bli støttet av en omfattende codeshare-avtale med delt passasjer- og lastekapasitet mellom begge flyselskapene.

Passasjerer fra de tre nordiske byene vil dra nytte av sømløse forbindelser via Doha til Qatar Airways sitt omfattende nettverk med rundt 100 destinasjoner over Australia, Asia, Midtøsten og Afrika. Samarbeidet vil også åpne nye destinasjoner og tilkoblingsmuligheter på tvers av det finske selskapets nordiske nettverk for Qatar Airways sine kunder.

Rutene er planlagt å starte mellom november og desember 2022. De vil bli operert med Finnairs Airbus A330-fly med Finnairs nye langdistansekabiner, inkludert bransjeledende Air Lounge business class seter, en splitter ny premium-økonomiklasse og oppfrisket standard økonomiklasse.

Flyreisene til Doha skal selges og markedsføres av både Finnair og Qatar Airways i henhold til: 

  • 7 ukentlige flyvninger til og fra Helsinki 
  • 7 ukentlige flyvninger til og fra Stockholm 
  • 7 ukentlige flyvninger til og fra København 

-Vi er glade for å utvide samarbeidet vårt med Qatar Airways, som vil tilby nye ruter mellom Doha og de tre nordiske hovedstedene. Dohas rolle som et internasjonalt knutepunkt vokser, og Qatar Airways har omfattende forbindelser fra Doha og fremover til for eksempel Australasia, Midtøsten og Afrika, sier  Finnair-sjef Topi Manner.

ANNONSE
Forrige artikkelPiloter kranglet og slåss i cockpiten
Neste artikkelThe Chinese smartphone upstarts taking on Apple and Samsung