Finnair topper Skytrax kåring som best i Nord-Europa

Foto: Hans Olav Nyborg

Det finske flyselskapet Finnair er kåret til det beste flyselskapet i Nord Europa av analysebyrået SkyTrax. Flyselskapet får tre topplasseringer som omfatter beste flyselskap totalt i regionen, beste flyselskap på reduksjon av utslipp og selskapet som har best service hos kabinbesetningen.

-Vi er beæret over å motta denne anerkjennelsen, som er et vitnesbyrd om det harde arbeidet og dedikasjonen til Finnair-teamet vårt, som streber etter å sikre en jevnest mulig reiseopplevelse for kundene våre hver dag på tvers av alle våre kontaktpunkter mot kundene. Vi fortsetter å investere i en sømløs flyreise for våre kunder, i våre digitale kanaler og kundens opplevelsen ombord og ikke minst innen kabindesignet som forbedres til enhver tid, sier Ole Orvér, Finnairs Chief Commercial Officer.

Ved siden av å bli kåret til det beste flyselskap i Nord-Europa troner Finnair over SAS på en andreplass, og islandske PLAY på en tredjeplass. Norse Atlantic Airways har klatret over Norwegian på en fjerdeplass mens Icelandair kommer inn under Norwegian og legger seg på sjetteplass.

Atlantic Airways fra Færøyene, Air Greenland og svenske BRA kommer foran Widerøe som har havnet på en tiendeplass.

Verdens beste flyselskap under en lang rekke kriterier som både service, rutenettverk og miljøsatsning er for åttende gang Qatar Airways foran Singapore Airlines og Emirates.

100 beste selskap

På en rating av de 100 beste flyselskapene i verden ligger finske Finnair på en 23 plass, mens vi må ned på plass 79 for å finne SAS, slått av irske Ryanair som ligger på plass 63. Norwegian, Widerøe og Norse Atlantic Airways er ikke på listen over de 100 beste flyselskapene.

Når det gjelder lavkostselskaper er det AirAsia som troner på toppen over Scoot og spanske Volotea. airBaltic ligger på åttende plass, mens Ryanair kommer inn på tiendeplass foran easyJet på plass nummer 11. PLAY på Island er beste lavkostsegment i Nord-Europa.

Når det gjelder førsteklassekabinen er det Singapore Airlines som er kåret til beste og nummer en i klassen, tett fulgt av franske Air France og på tredjeplass Emirates. Av lounger er det Swiss egen lounge på flyplassen i Zurich som er verdens beste, fulgt av Air France egen lounge på Paris Charles de Gaulle. På tredjeplass ligger Singapore Airlines egen hjemme lounge, og på fjerdeplass Lufthansa i Frankfurt.

Singapore Airlines, All Nippon og Emirates er kåret til selskapene med best førsteklasses seter, mens Air France, Singapore Airlines og Swiss troner på toppen med beste catering ombord i sine fly.

ANNONSE
Forrige artikkelDenne terminalen skal SAS benytte fra 2026
Neste artikkelDansk flyselskap landet med for lite drivstoff i tankene