Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Finnairs enorme refusjoner: -ca 100 millioner euro gjenstår

24. juli ble Finnairs halvårsrapport for selskapets økonomi offentliggjort. Rapporten viser til enorme tap og utgifter gjennom utbetaling til kunder som krever refusjon av endrede eller kansellerte flyvninger. Disse kravene skyldes stengte grenser og koronavirus-tiltak over hele verden, som også har rammet mange andre flyselskaper og bransjen generelt. Rapporten viser blant annet at selskapet i snitt har tapt hele 2 millioner euro hver dag, noe som tilsvarer i overkant av 21 millioner norske kroner.

Arbeidet iherdig med å refundere

Finnair har også arbeidet stort med å refundere billettutgiftene til så mange reisende som overhodet mulig. Kun mellom februar og juni i år refunderte selskapet for en totalsum på 270 millioner euro, eller nærmere 3 milliarder norske kroner.

Administrerende direktør Topi Manner i Finnair sa i en uttalelse til nyhetsstedet Simple Flying at de mellom februar og juni 2020 mottok like mange krav om refusjon de ville mottatt på hele 3 år. Han kunne også fortelle om at de til nå kun har betalt tilbake ca. 2/3 av alle refusjonskrav de har fått, og at det gjenstår ca. 100 millioner euro i tilbakebetalinger. Finnair håper at trafikken som nå tar seg opp bidrar til at de kan tilbakebetale alle.

Ventetider har også vært et problem for flyselskapet, som med mange andre. Grunnet de massive mengdene krav som kommer inn på en gang, har selskapet både rekruttert flere ansatte til å arbeide med refusjon, i tillegg til å ta i bruk nye systemer som skal gjøre jobben enda raskere og smidigere.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer