Hangar.no

Finnar får nei fra Air France

Det finske flyselskapet Finnair har fridd til Air France om et partnerskap rundt selskapets europeiske ruter og nettverk.

Finnair ønsker å kutte kostnader rundt selskapets kort- og mellomdistanseruter, og leter derfor etter en partner i Europa med bedre fotfeste enn seg selv.

På sin frierferd har selskapet tilnærmet seg det franske selskapet Air France, men ledelsen her har avvist et slikt samarbeide og bedt Finnar lete andre steder.

Den finske aktøren har gjennom sine aksjonærer og ledelse bestemt seg for å gjøre ett av to, enten inngå en allianse hvor et partner hjelper til med å serve the europeiske nettverket, eller å total outsource hele det europeiske nettverket til en egen aktør som utelukkende flyr dette for Finnair.

Et alternativ Finnair har sett på er å sette opp en egen partner med egen flyflåte som leies inn av moderselskapet til å fly på Europa. Målet til selskapet er å kutte kostnader på rundt 20 – 40 prosent på rutenettverket i Europa.

Finnair håper å kunne finne fram til en samarbeidspartner innen Skandinavia.

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer