14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Airbus A350-1000 (Foto: Hans O. Nyborg)

Flere kanselleringer enn bestillinger for Airbus så langt

Året 2019 er nok ikke drømmeåret så langt for den europeiske flyprodusenten Airbus. Per 31. mars hadde flyprodusenten sikret seg salg av 62 nye fly, 20 av disse til det tyske selskapet Lufthansa og 20 fly til en uidentifisert kunde.

Men det er på minussiden at selskapet har de store tallene. Hele 120 fly er kansellert i bestillinger mellom 1. januar i år og 31. mars.

Det er flest Airbus A350-900 som er avbestilt, med 40 fly i minus, tett fulgt av Airbus A320neo, hvor det er 33 fly som nå trekkes fra totalen. I tillegg er det 31 Airbus A380 som nå skrotes fra bestillingslistene, fly som det i lang tid har vært sikre på ikke så skulle bli levert ettersom flere av kundene er gått konkurs.

Oversikten for Airbus viser også at det er to Airbus A350-1000 som er kansellert, i tillegg til fem Airbus A220, en Airbus A321neo og åtte Airbus A319neo.

Med de 62 nye bestillingene av fly står Airbus med en total for 2019 så langt på minus 58 fly. Dermed har produsenten en stor jobb foran seg i å gjøre flere av de nye avtalene som er en MOU eller LOI-avtale om til faktiske kjøp.

Salget av den nye Airbus A220 går sakte fremover, så langt i år er det kun solgt fire fly til selskapet Air Vanuatu.

Oversikten fra Airbus over de siste tre månedene viser ikke reduksjon i antallet Airbus A380 i forhold til kanselleringene Emirates har gjort, som har ført til nedleggelsen av hele produksjonen av kjempeflyene.

I mars måned leverte Airbus ut 74 fly til over 40 forskjellige kunder.

Andre nyheter

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Lanserte det fjerde testflyet for Boeing 777X-programmet

Hans Olav Nyborg

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer