Den 24. juni i år var det bare ett år siden at det islandske flyselskapet, PLAY, begynte å fly europeere til USA med Island som knutepunkt. Nå presenterer selskapet sterke tall for andre kvartal.

Den 23. august presenterte PLAY sin andre kvartalsrapport for 2022 som reflekterer et kvartal med sterk vekst i både inntekter og passasjerer. Hele 182 000 passasjerer valgte å fly med PLAY, og ledelsen forventer allerede nå at flyselskapets flåte på seks fly vil frakte rundt 800 000 passasjerer i 2022. De høye passasjertallene, med en tilsvarende høy kabinfaktor på 74,8 prosent, kan merkes på inntektene, og forventningen til omsetning i 2022 er hele 150 millioner dollar.

Enhetskostnadene (CASK ex fuel) fortsetter å falle effektivt, i takt med økt drift, og PLAY forventer et positivt driftsresultat ved utgangen av året. Som forventet var EBIT negativ i 2. kvartal på USD 14,4 millioner, da stordriftsfordelene i selskapet fortsatt ikke var fullt etablert.

PLAYs solidaritetsgrad var 13,4 %, og selskapet har ingen ekstern rentebærende gjeld. Dette gir flyselskapet gunstige forutsetninger for å fortsette veksten i resten av 2022, ifølge administrerende direktør, Birgir Jónsson.

– Vi kan trygt si at PLAY nå har kommet ut av den utfordrende rullebanen i oppstarts- og ekspansjonsfasen, og en jevnere flytur venter. I løpet av de siste månedene har vi skapt et solid grunnlag som vi skal bruke til å fortsette med til utvikle PLAY som et vellykket selskap, sier Jónsson.

Driftsunderskuddet i første halvår var på 192 millioner kroner for selskapet skriver det danske nettstedet Check-in.

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller flere 737 MAX-fly
Neste artikkelIndonesia’s Largest Fleet Of Taxis Teams Up To Beat Ride-hailing Apps