Fraktselskapet Volga-Dnepr Airlines gjennomførte denne uken et litt spesielt fraktoppdrag. Med ett av sine Antonov 124 fly, ble en fullskala modell av romfartøyet Lunar 25 fraktet fra Moskva til Blagoveshchensk i Russland.

Vel fremme ble den fem tonn tunge modellen fraktet på lastebil til Vostochny Cosmodrom hvor den skal gjennomgå en rekke tester i forbindelse med en påtenkt flyvning av Lunar 25 til månen.

Russland ble verdenskjent for sin Lunar 24 ekspedisjon som ble gjennomført i 1976, nå har det russiske selskapet NPO Lavochkin bygget etterfølgeren, Lunar 25. Russland skal fly Lunar 25 til månens sørpol hvor den vil hjelpe i analysen av regolitt, den løse stein og støv-massen som dekker månens overflate.

-Vi er stolte av å være en del av slike store luftfartsprosjekter, som fremdeles blir implementert – til tross for den nåværende utfordrende globale situasjonen, og vi ser frem til å støtte våre kunder med komplekse logistikkløsninger, sier Ekaterina Andreeva, kommersiell direktør for Volga-Dnepr Airlines i en pressemelding.

I løpet av en 30-års periode har Volga-Dneprs spesialiserte flyflåte med An-124-100 og IL-76TD-90VD levert nesten 48.000 tonn satellittutstyr, flydeler, skrog, motorer, helikoptre og annen luftfartslast på mer enn 1000 flyreiser.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste langtur for Stratolauncher gjennomført
Neste artikkelStarlux får DOT-godkjenning i USA