Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fløy oppvisning over feil arrangement – Jodle-deltagere jublet over showet

Det sveitsiske forsvarsdepartmentet har beklaget en hendelse som har blitt en flau oppvisning for landets Patrouille Suisse. Flyene som inngår i oppvisningsteamet skulle delta på en markering av at det er 100 år siden Oskar Biden ble det første person til å fly over Alpene i Sveits, begge veier.

Da flyene som ble ledet av sjefspilot Gunnar «Gandalf» Jansen nærmet seg arrangementet, fikk Jansen øye på en stor folkemengde i byen Mumliswil, og dermed var flyoppvisningen i gang.

Problemet var bare at det Jansen hadde sett på bakken i byen, var det 31 Northwest jodlefestivalen som hvert år trekker til seg tusener av besøkende. 6,4 kilometer unna, i byen Langenbruck, sto en forsamling med prominente gjester fra både stat, regjering og forsvaret i Sveits, og ventet på oppvisningen som skulle komme.

For å gjøre saken noe mer pinlig er Jansen med sine 2500 timer i cockpiten for oppvisningsflyene i Patrouille Suisse, født og oppvokst i Langenbruck der has team egentlig skulle fly oppvisning.

Patruljen med piloter gjorde fire formasjonsflyvninger over byen der flere tusen besøkende på jodlefestivalen fikk et flott show i luften å se på, i følge flere sveitsiske aviser skal deltagerne ha vært svært fornøyde med den overraskende oppvisningen i luften over dem.

Forsvarsdepartementet opplyser i en kort pressemelding at F-5E Tiger II flyene som brukes av teamet ikke har GPS ombord, slik at det er det du ser med egne øyne du må stole på. I følge sjefspiloten ser flere av dalene i området ganske like ut oppe i fra luften.

Kart: Google Maps

Andre nyheter

Kapringsvideo som sprer seg i sosiale medier er fra øvelse hos meksikansk flyselskap!

Hans Olav Nyborg

Flere flyselskap fjerner 737 MAX- fra sine ruter frem til mars neste år

Hans Olav Nyborg

Piloten satt fast i trafikken – Avgangen ble utsatt med over tre timer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer