Foto: Hans O. Nyborg

Det sveitsiske forsvarsdepartmentet har beklaget en hendelse som har blitt en flau oppvisning for landets Patrouille Suisse. Flyene som inngår i oppvisningsteamet skulle delta på en markering av at det er 100 år siden Oskar Biden ble det første person til å fly over Alpene i Sveits, begge veier.

Da flyene som ble ledet av sjefspilot Gunnar “Gandalf” Jansen nærmet seg arrangementet, fikk Jansen øye på en stor folkemengde i byen Mumliswil, og dermed var flyoppvisningen i gang.

Problemet var bare at det Jansen hadde sett på bakken i byen, var det 31 Northwest jodlefestivalen som hvert år trekker til seg tusener av besøkende. 6,4 kilometer unna, i byen Langenbruck, sto en forsamling med prominente gjester fra både stat, regjering og forsvaret i Sveits, og ventet på oppvisningen som skulle komme.

For å gjøre saken noe mer pinlig er Jansen med sine 2500 timer i cockpiten for oppvisningsflyene i Patrouille Suisse, født og oppvokst i Langenbruck der has team egentlig skulle fly oppvisning.

Patruljen med piloter gjorde fire formasjonsflyvninger over byen der flere tusen besøkende på jodlefestivalen fikk et flott show i luften å se på, i følge flere sveitsiske aviser skal deltagerne ha vært svært fornøyde med den overraskende oppvisningen i luften over dem.

Forsvarsdepartementet opplyser i en kort pressemelding at F-5E Tiger II flyene som brukes av teamet ikke har GPS ombord, slik at det er det du ser med egne øyne du må stole på. I følge sjefspiloten ser flere av dalene i området ganske like ut oppe i fra luften.

Kart: Google Maps
ANNONSE
Forrige artikkelSiste tilskudd til Widerøes Dash 8-flåte er nå satt i trafikk
Neste artikkelFlytrafikken på Gatwick rammet i to timer