Hangar.no
FOTO: Hans O. Nyborg

Fløy siste flyvning med Boeing 777

Det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines fløy lørdag sin siste flyvning med flytypen Boeing 777. Selskapet har 18 slike fly i sin flåte, men i mai måned ble det tatt en avgjørelse på at samtlige 18 fly skulle ut av flåten innen 31. desember i år.

Lørdag ble det siste flyet benyttet til å fly fra New York JFK til Los Angeles. For internasjonale ruter hadde selskapet sin siste Boeing 777 tur onsdag i forrige uke.

Flyselskapet skriver i en pressemelding at det er viktig i disse tider å endre flyflåten til å være mer økonomisk forsvarlig, med Airbus A350 nå som sammen Airbus A330 skal være flaggskipene til selskapet.

Delta har allerede fått levert 15 Airbus A350.

Nå skal samtlige Boeing 777 parkeres i Victorville-ørken i California. Her skal selskapet forsøke å selge flyene, eller ta en endelig beslutning om å hugge de opp.

Selskapets 777 ble levert fra 1999 og frem til 2010.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer