12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fløy verdens korteste flyvning med Boeing 747 – Siste reise

British Airways hevder å ha fløyet den kortsete flyvningen med en Boeing 747-400. En flyvning på 8 minutter og 39 sekunder.

Flyvningen skjedde mellom Cardiff-flyplass og en liten flystripe ved St Anthan i Sør Wales i Storbritannia mandag morgen. Årsaken til den korte flyturen er at jumboen er en av de som nå fases ut av flåten til selskapet og skal hugges opp på St. Anthan.

Pilotene måtte gjøre en liten ekstra sving ut over havet, for å kunne klare å snu flyet i rett posisjon for landing på flystripen. Flyet, G-CIVG ble levert nytt til British Airways i 1995, og hadde sin siste flyvning kommersielt 17. november.

Den forrige rekorden for korteste Boeing 747 flyvning hadde det australske flyselskapet Qantas som i 2015 fløy en 25 år gammel jumbojet til Historical Aviation Restoration Society museet i Wollongong, en flytur på 15 minutter fra Sydney.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer