Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fløy verdens korteste flyvning med Boeing 747 – Siste reise

British Airways hevder å ha fløyet den kortsete flyvningen med en Boeing 747-400. En flyvning på 8 minutter og 39 sekunder.

Flyvningen skjedde mellom Cardiff-flyplass og en liten flystripe ved St Anthan i Sør Wales i Storbritannia mandag morgen. Årsaken til den korte flyturen er at jumboen er en av de som nå fases ut av flåten til selskapet og skal hugges opp på St. Anthan.

Pilotene måtte gjøre en liten ekstra sving ut over havet, for å kunne klare å snu flyet i rett posisjon for landing på flystripen. Flyet, G-CIVG ble levert nytt til British Airways i 1995, og hadde sin siste flyvning kommersielt 17. november.

Den forrige rekorden for korteste Boeing 747 flyvning hadde det australske flyselskapet Qantas som i 2015 fløy en 25 år gammel jumbojet til Historical Aviation Restoration Society museet i Wollongong, en flytur på 15 minutter fra Sydney.

Andre nyheter

Konkursrammet flyselskap vil levere tilbake 19 fly til leasingselskapene

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å kvitte seg med A380 – Skal tilbake i trafikk så raskt som mulig

Hans Olav Nyborg

Air New Zealand setter Boeing 777 på bakken – utsetter leveranse av nye Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer