Foto: Hans O. Nyborg

En flymekaniker ved Miami Internasjonale lufthavn er tiltalt for å ha tuklet med navigasjonssystemet på et American Airlines-fly som senere måtte avbryte avgang med 150 passasjerer ombord (flyet på bildet er ikke det som omtales i saken). Den tiltalte skal ha tuklet med ADM-systemet som gir pilotene essensiell informasjon om flyet og forholdene i luften , skriver Miami Herald.

Hendelsen skal ha funnet sted tidligere i sommer og mannen ble avslørt av overvåkningsbilder. Den tiltalte skal ha limt en form for skum på inntaket til flyets ADM-system ved flyets nesehjul. ADM (air data module), gir pilotene nødvendig informasjon om flyets hastighet og andre viktige data gjennom lufttrykk. En feilmelding i cockpiten fikk pilotene til å avbryte avgang og redusere motorkraften. Flyet ble tatt inn for sjekk og røret ble oppdaget da det satt løst festet.

Mekanikeren, som for øvrig var erfaren i jobben, hevder i sin forklaring å ha tuklet med flyets systemer kun for å forsinke flyet. Den 60 år gamle mannen skal ha vært opprørt grunnet brudd i lønnsforhandlinger mellom fagforeningen og American Airlines. Dette skal ha påvirket mannen økonomisk, og han hevder i sin forklaring at han gjorde «brekket» i håp om å få arbeide overtid.

ANNONSE
Forrige artikkelEmirates har startet utfasing av Airbus A380
Neste artikkelProblemer for nye 777X – dør til bagasjerom blåst ut i trykktest