9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Fly måtte avbryte avgang – mekaniker tiltalt for sabotasje

En flymekaniker ved Miami Internasjonale lufthavn er tiltalt for å ha tuklet med navigasjonssystemet på et American Airlines-fly som senere måtte avbryte avgang med 150 passasjerer ombord (flyet på bildet er ikke det som omtales i saken). Den tiltalte skal ha tuklet med ADM-systemet som gir pilotene essensiell informasjon om flyet og forholdene i luften , skriver Miami Herald.

Hendelsen skal ha funnet sted tidligere i sommer og mannen ble avslørt av overvåkningsbilder. Den tiltalte skal ha limt en form for skum på inntaket til flyets ADM-system ved flyets nesehjul. ADM (air data module), gir pilotene nødvendig informasjon om flyets hastighet og andre viktige data gjennom lufttrykk. En feilmelding i cockpiten fikk pilotene til å avbryte avgang og redusere motorkraften. Flyet ble tatt inn for sjekk og røret ble oppdaget da det satt løst festet.

Mekanikeren, som for øvrig var erfaren i jobben, hevder i sin forklaring å ha tuklet med flyets systemer kun for å forsinke flyet. Den 60 år gamle mannen skal ha vært opprørt grunnet brudd i lønnsforhandlinger mellom fagforeningen og American Airlines. Dette skal ha påvirket mannen økonomisk, og han hevder i sin forklaring at han gjorde «brekket» i håp om å få arbeide overtid.

Andre nyheter

British Airways sender sin første 747 ut av flåten

Jan-Kåre Folstad

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Boeings toppsjef har fått sparken

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer