10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hawaiian Aviation

Fly med fallskjermhoppere: 20 personer har omkommet på fire uker

På fire uker har 20 personer omkommet i to store ulykker med fly som brukes til fallskjermhopping. Søndagens ulykke i Umeå i Sverige krevde livet til ni personer, og 21. juni i år omkom 11 fallskjermhoppere da et Beechcraft A90 King Air styrtet på Hawaii.

Dermed har 20 personer på bare fire uker mistet livet i flyulykker som involverer fallskjermhopping. Begge disse to ulykkene som nå er skjedd denne sommeren blir rangert på toppen med de mest dødelige og alvorlige ulykkene med denne typen fly og passasjerer.

I følge Aviation Safety Network har det siden 1985 vært 12 dødsulykker med fallskjermhoppere hvor antallet omkomne har vært over ni personer som i Sverige søndag.

Ulykken med flest omkomne skjedde 20. september 1985 da 17 personer omkom i forbindelse med at et Cessna 208 Caravan styrtet i Georgia i USA etter at motoren på flyet havarerte.

16 personer omkom da et Twin Otter fly styrtet 22. april 1992 i California i USA. Fem av de 12 ulykkene siden 1985 har skyldtes motorfeil på flyet.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer