Flybe-boet søker midlertidig driftslisens

Bobestyrer som håndterer konkursen til det britiske regionale flyselskapet Flybe har søkt det britiske luftfartstilsynet CAA om en midlertidig driftslisens, såkalt Tempory Operating Licence (TOL). Det er Interpath Advisory som styrer selskapet per nå.

I følge Airways er dette første gangen at britiske myndigheter har mottatt en slik søknad fra ett flyselskap i landet som er konkurs. I følge bobestyreren betyr en slik driftslisens at selskapet kan gjenoppta flyvningene, og selskapet blir lettere å få solgt slik at det kan komme seg på vingene permanent igjen.

-Bobestyrer som håndterer Flybe-konkursen har søkt en midlertidig driftslisens kan vi bekrefte, dersom denne skulle bli godkjent vil det kunne bidra til at selskapet kan starte en rekonstruksjon av forretningsmodellen, men dette er ikek avgjort av oss enda, sier en talsmann for CAA til nettstedet.

Flere aktører, blant annet tyske Lufthansa og fransk-nederlandske Air France-KLM har begge vist interesse i år kjøpe opp boet, for å få tilgang på landings- og avgangstidene Flybe hadde på London Heathrow.

I følge flere britiske medier tapte Flybe rundt fem millioner britiske pund per måned i perioden før konkursen. Selskapet skyldte på forsinkelse i fly som var i bestilling hos leasingselskap, som en av årsaken til at det ikke gikk rundt økonomisk.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA setter fraktselskap på bakken – Utrente piloter
Neste artikkelFlyselskapet Airwing er konkurs