10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Flygeleder til mekling

Spekter bekrefter nå at det går mot mekling i lønnsoppgjøret for flygeledere her i landet.

Det er stor avstand mellom partene og et møtet mellom Spekter og flygelederne onsdag førte ikke fram til noen løsning. Dermed går det mot plassoppsigelser.

Saken går nå til Riksmekleren hvor forhandlingene trolig vil starte om 14 dager. Det kan bety at dersom det ikke blir en løsning hos Riksmekleren kan det gå mot streik hos flygelederne. Det blir i så fall en streik som starter samtidig med at ferietrafikken kommer i full gang.

Hos Avinor og de store flyplassene frykter en derfor at det blir kaos i flytrafikken og trolig store forsinkelser og kanselleringer når folk skal på ferie i juli.

Forsinkelser i flytrafikken

Det er blitt spekulert i om avviklingsproblemene hos kontrollsentralen i Røyken de siste dagene kan ha tilknytting til sykemeldinger forut for meklingen, men dette avvises av Anne-Kari Bratten som er forhandlingsleder i Spekter. Hun sier til NRK at de regner med at flygelederne opptrer profesjonelt og holder seg til spillereglene.

Forsinkelsene de siste dagene har i stor grad gått ut over flyvninger mellom Østlandet og Vestlandet.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer