Flyginger til Italia kansellert på grunn av streik

En flystreik blant trafikkontrollører og andre bakkeansatte på flyplasser i Italia, skaper trøbbel også for reisende til og fra Norge.

Flere SAS- og Norwegian-flyginger fra Oslo og Bergen har blitt kansellert lørdag, ifølge NRK. Streiken fører også til forsinkelser.

Personell som håndterer innsjekking på italienske flyplasser, varslet tidligere i uka streik fra klokka 10 til 18 norsk tid lørdag.

Flere dager for å gå booket om

Til VG opplyser pressesjef i SAS, Tonje Sund, at reisende må regne med flere dagers venting på ombooking av fly.

– Det er fulle fly og mer krevende å booke om enn normalt, så det blir til dels store konsekvenser for de som er berørt, sier hun.

Også Norwegian har måttet innstille fly til Italia lørdag.

– Vi har ingen mulighet til å gjennomføre flygningene i dag, og det er vi selvfølgelig veldig lei oss for. Men vi tar direkte kontakt og gjør det vi kan for å finne alternativer, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Glorvigen i Norwegian til Dagbladet.

Rammer 250.000

I Italia har rundt 1000 flyginger blitt kansellert, både innenlands og utenlands, kansellert som følge av streiken blant bakkemannskaper. Streiken fører til at rundt 250.000 reisende er strandet. Flere av flyene skulle til Norge og Danmark, og ni fly til og fra Kastrup i København er kansellert som følge av streiken i Italia

Ytterligere 120 flyginger som skulle til eller fra Charleroi-flyplassen i Belgia, ble kansellert lørdag. Flere avganger søndag er også innstilt. Årsaken er en streik blant Ryanair-piloter på grunn av arbeidsforholdene.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelTUI skal tilby kun hotellbooking i Storbritannia
Neste artikkelMann i 50-årene fløy drone ved Brønnøysund flyplass – anmeldt