Flymuseum på Gardermoen holder hangarsalg

SAS Museet som er lokalisert på Gardermoen skal denne lørdagen avholde et hangarsalg, hvor et stort antall flymodeller skal selges.

Museet har et par ganger før avholdet denne typen salg, og med stor suksess.

-Vi har samlet en god del med flymodeller som ikke passer inn i vår utstilling, eller som er utdatert i forhold til hva vi kan bruke disse til, sier leder ved SAS Museet, Thore Erik Winderen til Hangar.no. 

Museet som ble etablert på slutten av 1980-tallet på Fornebu-flyplass, har siden starten på 2000 tallet holdt til i det gamle informasjonssenteret på Gardermoen Vest. I utstillingen er det alt fra en flykabin, cockpitsimulator, uniformer og en stor mengde flymodeller i alle størrelser.

-Vi selger unna modeller som er i størrelser fra 1:400 og opp til 1:100. Her er det også flymodeller fra en sto samling vi har arvet, og som vi har fått lov å selge til inntekt for museet, legger Winderen til. 

I “hangaren” på SAS Museet er det siste finpuss før salgsdagen lørdag 24. november. Braathens, Sterling, Norwegian, Maersk, SAS er noen av selskapens som er representert på flymodeller som skal selges ut. En flott modell av et Awacs fly, flere Airbus A380 i stor størrelse og en lang rekke med militære fly er også på salgsbordene.

-Det er ventet at det kommer godt med besøkende til museet lørdag så vi kommer til å selge vafler og en kaffekopp også, men det blir nok første mann til mølla her. Vi vet at det er mange som ønsker seg spesielle modeller som vi skal selge så her kan det bli kø ved døren når vi åpner legger Winderen til. 

Alle inntektene fra salget går til driften av museet på Gardermoen. Salget starter 12.00 og avsluttes ved 15.00 tiden. Museet tar både kort og Vipps samt kontanter får vi opplyst. 

ANNONSE
Forrige artikkelHainan-eiere må selge luksus Dreamliner
Neste artikkelBoeing sikrer seg ny kunde for 737 MAX