Foto: Hans O. Nyborg

Kravene om negativ koronatest som mange land har innført for reisende fra Kina, er «svært skuffende», sier Den internasjonale luftfartsorganisasjonen (IATA).

Stadig flere land, blant dem USA, Storbritannia, Japan, Australia, Canada og Frankrike har innført krav om at reisende fra Kina må avlegge negativ koronatest før ankomst.

Tiltakene er innført på grunn av en voldsom smittebølge i Kina, der myndighetene nærmest over natten har opphevet vært strenge smittevernrestriksjoner.

– Det er svært skuffende å se denne tankeløse gjeninnføringen av tiltak som de tre siste årene har vist seg å ikke være effektive, sier IATA-sjef Willie Walsh.

Organisasjonen representerer 300 flyselskaper som står for til sammen 83 prosent av den globale flytrafikken. Den viser til at covid-19 allerede er utbredt i landene som har innført restriksjonene.

Walsh sier videre at det ble gjort forskning på hvorvidt restriksjoner på flytrafikken hindret smittespredningen rundt omikrons frembrudd sent i 2021, og at denne viste at restriksjonene ikke hadde noe å si.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkel1984: SAS og bulgarsk fly skulle lande i Nannestad
Neste artikkelAmerican piloter kritiske til endring av prosedyre