12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Flyplass får bot etter Ryanair-rabatt

Flyplassen i Riga har fått en bot tilsvarende rundt 500.000 norske kroner etter at flyselskapet Ryanair har fått store rabatter ved flyplassen, mens konkurrenten airBaltic, har måtte betale en langt høyere pris for tjenester ved flyplassen.

Det er konkurransetilsynet i Latvia som har ilagt flyplassen boten.

I følge rapporten fra tilsynet har airBaltic betalt 82 % mer for tjenestene enn det irske flyselskapet Ryanair. Avsløringene viste også at det baltiske flyselskapet på toppen av de vanlige avgiftene har blitt ilagt et administrativt tillegg, som Ryanair har sluppet unna å betale.

Konkurransetilsynet har funnet ut at beløpene Ryanair har måtte betal, ikke har dekket flyplassens kostnader, så i utgangspunktet mener tilsynet at det irske flyselskapet nærmest har fått bruke flyplassen gratis.

Ledelsen ved flyplassen har valgt å «gi bort» bruken av flyplassen til Ryanair, mens airBaltic har blitt selskapet som måtte betale for overskuddet i kassen til flyplassen i Riga.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer