10.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Adria Airways

Flyplass forbereder seg for konkurs hos Adria Airways

Operatøren Fraport som drifter hovedflyplassen i Ljubljana i Slovenia, forbereder seg på en kommende kollaps i flyselskapet Adria Airways.

Det er kun tre år siden flyselskapet ble privatisert og staten i landet solgte seg helt ut, nå er pengene brukt opp og konkursen kan være bare dager unna. I følge flere lokale medier har selskapet både kansellert flybestillinger og kansellert en lang rekke ruter i år.

De siste ukene har en lang rekke av selskapets flyvninger blant annet til København og Frankfurt vært over seks timer forsinket. En lang rekke avganger er kansellert og selskapet har hentet inn Carpatair med en Fokker 100 til å operere flyvninger som ikke selskapet selv klarer å fly.

I tillegg har selskapet Trade Air måtte ta over enkelte ruter for selskapet.

En lang rekke andre aktører som LOT, Air France, Aeroflot og Wizz Air har sett sin besøkelsestid og opprettet flere ruter inn i markedet til Adria Airways. Dette ettersom flyselskapet selv ikke har klart å opprettholde sine europeiske og dels internasjonale ruter.

Fraport sier til STA de har tatt en rekke steg for å sikre seg dersom selskapet nå skulle dukke under for en konkurs.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer