Flyplass i Hamburg – mann har forskanset seg i bil under fly

Foto: NTB

Flyplassen i Hamburg er søndag morgen fortsatt stengt etter at en mann kjørte forbi sperringer og tok seg inn på flyplassområdet i et antatt forsøk på å bortføre et barn.

Det opplyser Hamburg-politiet.

– Politiinnsatsen fortsetter. Flydriften vil være innstilt på ubestemt tid. Det vil være kanselleringer og forsinkelser gjennom dagen og politiet ber om at passasjerer foreløpig ikke drar til flyplassen, som er sperret av, opplyser politiet.

Den tyske avisen Bild skrev lørdag kveld at mannen har et fire år gammelt barn i bilen, og at kona hans varslet politiet om at han var på vei til flyplassen. Mannen har forskanset seg i bilen med barnet inne på flyplassområdet.

Kona skal ha fortalt politiet at hun fryktet at mannen ville bortføre barna. Så langt er det ikke noe som tyder på at det er snakk om en terrorhandling.

Mannen skal ha avfyrt skudd i luften og også kastet to brennende flasker, såkalte molotovcocktails. Brannene ble slukket umiddelbart, skriver Hamburger Morgenpost , som også opplyste at bilen sto parkert under et fly.

Alle terminaler ble avstengt og det skal ikke være mulig for mannen å ta seg inn her. Det er ingen meldinger om skadde.

Sent lørdag kveld uttalte politiet at man tror strid om foreldrerett er bakgrunn for bortføringsforsøket. Barnets far tok barnet fra moren, muligens med makt, før han dro til flyplassen, der psykologer og forhandlingsspesialister i ettertid har fått kontakt med ham, sto det i uttalelsen.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelDOT: Nederland bryter Open Skies-avtalen med reduksjonene på Amsterdam Schiphol
Neste artikkelSAS i mål med nye investorer – Avtalen på plass