Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Flyindustri

Flyprodusentene forbereder seg på utsettelse av 160 fly

Både flyprodusenten Boeing og Airbus forbereder seg nå på at ordrebøkene må stokkes om. Årsaken er flyselskapet Etihad Airways, som sliter i motbakke og som nå vurderer hele sin drift og eksistens.

Totalt har flyselskapet over 160 fly i bestilling hos de to flyprodusentene. Flyselskapet vurderer å utsette leveransen av en rekke av disse flyene, bytte til andre og mindre flymodeller og å kansellere deler av ordrene.

I følge nyhetsbyrået Reuters skal alle tre alternativene nå vurderes før en avgjørelse tas før sommeren.

I dag har flyselskapet 88 Airbus og 78 Boeing-fly i bestilling hos de to produsentene. Disse flyene ble bestilt da Etihad var aggressive i markedet, og ønsket å bli ledene i Midtøsten med sine tjenester. Nå etter at selskapet både har hatt flyforbud over enkelte land og er blitt rammet av både høye oljepriser og mangel på piloter, skal enhver stein snus for å sikre driften videre.

Investeringene i det tyske flyselskapet Air Berlin, som gikk konkurs i 2017, har også gitt et stort innhugg i selskapets økonomiske plattform.

En lang rekke ruter endres eller kanselleres og flere fly som allerede er i flåten er satt på bakken i påvente av bedre tider.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Heathrow: Første flyselskap med hybridelektrisk-fly får ett års landingsavgifter gratis

Kuwait Airways blir ny kunde for Airbus A330neo

Første Dreamliner til Air Tahiti Nui levert