12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Flyprodusentene mister ordre

Både Boeing og Airbus har hatt sin tur med kanselleringer av flyordre den siste tiden, noe som vil virke negativt på produsentenes resultater for 2012.

Boeing har mistet bestillinger på 25 Boeing 787 Dreamlinere, og Airbus har måtte gi slipp på syv Airbus A350. For Boeing er det en nedtur at China Eastern Airlines og Shanghai Airlines har begge byttet ut sine 787 ordre mot nye ordre på Boeing 737.

Det gir en stor reduksjon i lommeboka til Boeing som må ta til takke med mindre inntjening enn først antatt. Så langt i 2012 har produsenten bare hentet inn 19 ordre på sin nye Dreamliner.

Samtidig har også en VIP-kunde kansellert sin 787 ordre på ett fly.

Airbus sliter også

Den europeiske fabrikken Airbus har mistet en ordre på syv A350-1000, som det Abu Dhabi-baserte selskapet Etihad Airways hadde inne i ordreboka. Fortsatt skal flyselskapet opprettholde 12 av de tilsammen 25 flyene det bestille i 2008.

 

Andre nyheter

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer