FS408 Jomfruturen til Tromsø - Foto: Sebastian E. Burmo

For drøyt to uker siden inngikk charterselskapet Ving avtale med Flyr om Syden-flygninger. Nå må de finne nye fly til sommerferien.

Avtalen innebar at Flyr ville frakte Vings gjester fra Norge til en rekke europeiske reisemål sommeren 2023, skriver Nettavisen.

Nå leter Ving etter andre løsninger, sier norgessjef Marie-Anna Zachrisson.

– Vi har god tid til å finne løsninger, men med dette flymarkedet som er tøffere etter pandemien, må vi se hvilke løsninger vi kan få til, sier hun.

Kundene det gjelder, blir kontaktet onsdag.

– Vi får stadig endringer i flyprogrammet vårt. Det er kanskje ikke alltid på grunn av konkurs, men nå som konkursen er et faktum, er vi i gang med å finne alternative reiser.

De første reisene med Flyr skulle gå i juni.

(©NTB)

FAKTA:

* Norsk lavprisflyselskap som ble etablert av Erik G. Braathen høsten 2020.

* Tonje Wikstrøm Frislid er direktør i selskapet.

* Selskapet tapte 452,9 millioner kroner i tredje kvartal i 2022. Store deler av tapet skyldes valutatap knyttet til avtaler i amerikanske dollar, ifølge selskapet.

* 16. november ble det vedtatt en emisjon, der 250 millioner kroner ble hentet inn i første fase av en plan om å hente inn til sammen 700 millioner kroner i friske penger.

* Siden aksjekursen sank under 1 øre som forutsatt i redningsplanen, ble det før jul jobbet med en alternativ finansieringsplan. 30. januar 2023 ble det klart at Flyr ikke kom i mål med den nye finansieringsplanen.

* Flyr tok flere grep for å komme seg gjennom vintersesongen, blant annet et nedskalert innenlandstilbud, samt permittering av rundt 50 prosent av arbeidsstyrken.

* Selskapet opplyste tirsdag 31. januar 2023 at de begjærer selskapet konkurs 1. februar.

ANNONSE
Forrige artikkelBjørn Kjos om Flyr-konkursen: Ekstremt vanskelig for et lite selskap
Neste artikkelNorse-sjefen: – Konkurransen har vært for stor